Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@14:29:41 GMT

روزی که پهلوان تختی به امامزاده حسن(ع) آمد

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۵۰۵۸۵

روزی که پهلوان تختی به امامزاده حسن(ع) آمد

همشهری آنلاین-نصیبه سجادی: حاج علی حسرت بچه های محل را می دید که دوست دارند مانند پسران او به زورخانه بروند، اما دوری راه مانع آنها می شد. سر کوچه شهید محمدزاده فعلی یک زمین خاکی بزرگ ۱۴۰متر مربعی وجود داشت که مردم زباله هایشان را در آنجا می ریختند و موش و گربه ها لابه لای زباله های متعفن جست و خیز می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاج علی تصمیم گرفت در این زمین زورخانه بسازد.

محله امامزاده حسن(ع) آب لوله‌کشی نداشت و حاج علی در زیرزمین زورخانه آب انباری درست کرد تا آب قنات در آن جاری شود و برای نظافت زورخانه و میزبانی ورزشکاران استفاده شود. آن زمان محله کم جمعیت امامزاده حسن(ع)، ورزشکاران کم و انگشت­ شماری داشت، اما با به صدا درآمدن زنگ سردم زورخانه، بسیاری از نوجوانان محله به ورزش باستانی روی آوردند و هر روز تعداد باستانی کاران نوجوان محله بیشتر شد. در آن دوره رسم بود پهلوانان و ورزشکاران سرشناس به همه زورخانه­ ها سر بزنند. با آن که مسافت پل امامزاده معصوم(ع) تا امامزاده حسن(ع) را با درشکه طی می‌کردند، پهلوانان معروفی مثل پهلوان مصطفی طوسی، حاج اسماعیل قربانی و مرحوم نامجو برای تمرین از مرکز شهرخود را به این زورخانه می‌رساندند. آن زمان برگزاری مسابقه میان ورزشکاران تازه وارد زورخانه‌ها عرف نبود. جوایز مسابقات را هم به پیشکسوتان نمی‌دادند و اگر مسابقه‌ای برپا می‌شد، از مسئولان ورزشی برای اهدای جوایز دعوت می‌کردند. مرحوم پناهی در زورخانه میان ورزشکاران نوجوان مسابقه گذاشت و برخلاف رسم معمول از پهلوان تختی خواست برای اهدای جوایز و تشویق باستانی کاران جوان به زورخانه بیاید. پهلوان دعوت او را پذیرفت و همراه پهلوان صحرایی، وفادار و سجادی به زورخانه آمد، اول در آن جا میل زد و کباده کشید و ورزش کرد، بعد هم جوایز ورزشکاران جوان زورخانه را به آنها داد.

آن روز مردم در خیابان امین‌الملک صف کشیده بودند تا پهلوان تختی را ببینند. بسیاری از آنها از محله­ های دیگر به آن جا آمده بودند و از سر کوچه شهید محمدزاده تا زورخانه، جمعیت آنقدر زیاد بود که به سختی می­ توانستید از لابه­ لای آنها عبور کنید.

زورخانه ای که از مرحوم پناهی به یادگار مانده، «زورخانه هژبر» نام گرفته است. در این زورخانه پهلوانان صاحب بازوبندی مانند پهلوان محمدرضا توپچی و مرحوم سلیمانی رشد کرده ­اند و محمدعلی حساس از مربیان قدیمی زورخانه است که برای تربیت پهلوانان نامدار کشور زحمات زیادی کشیده است. «حسن پناهی» فرزند مرحوم حاج علی، داور ورزش زورخانه ­ای است و در تدوین قوانین بین‌المللی مسابقات ورزش‌های زورخانه­ ای مشارکت داشته است.

کد خبر 492760 برچسب‌ها هویت شهری منطقه ۱۷ ورزش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هویت شهری منطقه ۱۷ ورزش امامزاده حسن ع حاج علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۰۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از دختران مدال‌آور ‌رشته‌های‌ ووشو و کاراته در مشهد

با حضور فرماندار مشهد و جمعی از مسئولان ورزشی؛ ‌‌از از دختران مدال‌آور در رشته‌های ورزشی ووشو و کاراته تجلیل شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محسن داوری شب گذشته در آیین تجلیل از دختران مدال‌آور در رشته‌های ورزشی ووشو و کاراته به نقش ورزشکاران در فرهنگ جامعه اظهارداشت: مردم به ورزشکاران نگاه می‌کنند و از آنها الگو می‌گیرند.

فرماندار مشهد خطاب به دختران ورزشکار مشهدی گفت:ورزشکاران در فرهنگ و خلق و خوی جامعه نقش‌آفرین هستند، شما می‌توانید الگوهای خوبی برای جامعه باشید.

وی با بیان اینکه از دیرباز در کشور ما به ورزشکاران رشته‌های رزمی به عنوان الگوهای مثبتی توجه می‌شود، افزود: ورزش‌های رزمی که به نوعی به تمدن ما هم وابسته است ویژگی‌هایی مانند مردانگی، اخوت و توانمندی را به جامعه نشان می‌دهد.

داوری با تاکید بر اینکه ورزش تضمین کننده سلامتی است تصریح کرد: ورزش حرفه‌ای علاوه بر تضمین سلامتی فرد، اقتدار کشور را به همراه دارد و سلامت جامعه را تضمین می‌کند.

فرماندار مشهد خاطرنشان کرد: ورزش های رزمی علاوه بر سلامت شخص و جامعه با فرهنگ سازی موجب ارتقای جامعه هم می‌شود.

وی بر برنامه ریزی، هم‌افزایی و تعامل با حوز‌ه‌های مختلف در راستای جذب حامی مالی و توسعه فعالیت‌های ورزشی تاکید کرد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • حسینی آذرخوارانی سکان دار هیئت اتومبیلرانی و موتورسواری استان اصفهان شد
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • آخرین وضعیت احداث ورزشگاه تختی قم
  • پیشرفت ۹۰ درصدی مرحله اول تکمیل ورزشگاه تختی قم
  • پیشرفت ۹۰ درصدی مرحله اول ورزشگاه تختی
  • چهل و چهارمین دوره مسابقات بین المللی کشتی جام تختی در زنجان برگزار می شود
  • تجلیل از دختران مدال‌آور ‌رشته‌های‌ ووشو و کاراته در مشهد
  • دیدار ورزشکاران باستانی با آیت الله نورمفیدی
  • ورزشکاران در فرهنگ جامعه نقش‌آفرین هستند